Начало
  Счетоводни Услуги
 Цени на счетоводни услуги
  Полезни връзки
 Счетоводни новини
 Контакти
 

ГЛОБА ЗА РАБОТЕЩИТЕ БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР


 



Парламентът окончателно реши, че и служителите ще подлежат на санкция, ако работят без трудов договор. Проверката ще се извършва от Инспекцията по труда. Това е една от промените в Кодекса на труда, които депутатите гласуваха на второ четене. . Глобата ще е в размер на три здравни и пенсионни осигурителни вноски, определени върху минималния осигурителен доход за съответната дейност. Осигурителната тежест на работодателите, които нарушават закона, пък ще се удържа от глобата за наемане на човек без договор, която е в размер от 1500 лв. до 15 000 лв. Социалният министър Тотю Младенов разясни, че целта е борба със сивия сектор и припомни, че зад предложението застават както от Инспекцията по труда, така и синдикатите. «Парите от санкцията отиват в осигурителната сметка на работника, по този начин не го наказваме, а го стимулираме”, категоричен е той.


2011-12-16 (Прочетено 2806 пъти.)
* * *

 

Facebook | Twitter | Google



Кантора Сиат - Пловдив предлага професионални счетоводни услуги и счетоводно обслужване за фирми в Пловдив, счетоводство и контрол.

 

2010 - 2012 (c) Счетоводна кантора "СИАТ" - Пловдив . Всички права запазени. | Web and seo: Idea Studio Ltd. | 104680 посещения